Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην σημερινή συγκέντρωση στην Άμφισσα


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συμμετείχε στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Άμφισσας μαζί με δεκάδες συντρόφους.
Στήθηκε τραπεζάκι στον πεζόδρομο και μοιράστηκαν προκηρύξεις κάλεσμα στην απεργία πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση ενώ το μοίρασμα συνεχίστηκε μέχρι την έναρξη των ομιλιών.
Η παρουσία  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  με προκήρυξη έξω από την συγκέντρωση, δυσαρέστησε τους φίλους του Εργατικού Κέντρου (ΚΚΕ) οι οποίοι το καταδίκασαν απο τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.
Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν ανάγκη από δημοκρατία και ενότητα . Όσοι προσπαθούν να μετατρέψουν μια αγωνιστική κινητοποίηση εργαζομένων σε κομματική μάζωξη αδυνατίζουν αυτόν τον αγώνα άσχετα με τις προθέσεις τους και τις εξαγγελίες τους.
Το Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα κόμμα ούτε στο ΠΑΜΕ ούτε στην ΠΑΣΚΕ ούτε στην ΔΑΚΕ , ανήκει στους εργαζόμενους τους οποίους οφείλει να ενώνει.
Την ώρα που έχουν ενωθεί όλα τα κόμματα της αντίδρασης δεν μπορεί να στάζει συνέχεια το δηλητήριο της διάσπασης και του ανταγωνισμού μέσα στους εργαζόμενους.
Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην απεργία ,αυτοί που κάνουν ότι μπορούν για την επιτυχία της και θυσιάζουν το μεροκάματό τους,  δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν εχθροί.
Η επίθεση που κάνει η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κατανοητή από τους εργαζόμενους, η επίθεση που κάνει όμως το ΚΚΕ όχι.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενότητα των εργαζομένων στην δράση  γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: